COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Catastrofă ecologică la Vorniceni. Ce spun autoritățile

Catastrofă ecologică la Vorniceni. Ce spun autoritățile

Catastrofă ecologică în raionul Strășeni! Toată murdăria din apartamentele celor trei blocuri din satul Vorniceni ajunge afară, la doar cîțiva metri de ferestrele locatarilor.

Sătenii sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil, fiind expuși și unui risc de infecție, din cauza lipsei unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare, transmite jurnaltv.md.

Primarul spune că nu are bani pentru a rezolva problema, dar unii localnici afirmă că au contribuit cu cîte 500 de lei.


Și mai grav este că toată murdăria din cele trei blocuri trece pe lîngă casele oamenilor și ajunge în rîul Bîc.

Ana Iliev, consilier local în Primăria Vorniceni: Toată murdăria din cele trei blocuri pe care le-ați văzut și voi se scurge în rîul Bîc, după care pleacă în rîul Nistru, iar de acolo este dată spre folosire în alimentație...Asta este o bombă atomică pentru toți...Nu demult s-au alocat 600 de mii de lei pentru canalizare. Mă întreb și eu unde s-au dus banii și toată lumea se întreabă. Avem ce avem.

Problema este una mai veche și a apărut după ce Spitalul de tuberculoză din localitate a refuzat să mai pompeze murdăria de la cele trei blocuri. Acum, e nevoie de bani pentru construcția unei stații de epurare și a unei rețele de canalizare.

Despre situația din sat este anunțată și Inspecția Ecologică din raion, dă asigurări primarul.

Șefa Inspecției Ecologice Rita Diacenco ne-a dat asigurări că va merge cu un control în Vorniceni pentru a vedea care este starea de lucruri.

jurnaltv.md

0

1

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load