COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Căsătorii pe timp de pandemie. Cum lucrează oficiile stării civile

Căsătorii pe timp de pandemie. Cum lucrează oficiile stării civile

Odată cu instituirea stării de urgență în legătură pandemia COVID-19, oficiile de stare civilă au început înregistrarea căsătoriile cu prezenţa exclusivă a mirilor. Pînă pe 30 iunie, cel devreme, restricțiile vor rămîne în vigoare.

Agenția Servicii Publice menționează, într-un răspuns pentru IPN, că serviciile stare civilă teritoriale au asigurat înregistrarea căsătoriilor în temeiul declaraţiilor persoanelor, recepționate anterior stării de urgenţă, declarată pe teritoriul Republicii Moldova din 17 martie, dar și recepționarea declarațiilor de căsătorie depuse pe parcursul perioadei respective, urmare a emiterii dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 21 aprilie.

Conform prevederilor, înregistrarea căsătoriei se face în prezenţa persoanelor care se căsătoresc, după expirarea unui termen de cel puţin o lună, dar nu mai tîrziu de două luni, din momentul depunerii de către ele a declaraţiei de căsătorie. În cazuri excepţionale – pericol pentru viaţă, graviditate, existenţa unui copil comun în vîrstă de pînă la un an – căsătoria poate fi încheiată chiar în ziua depunerii declaraţiei.

În conformitate cu Codul Familiei, declaraţia de căsătorie se depune, personal, de către persoanele care doresc să se căsătorească, la organul de stare civilă în a cărui rază teritorială se află domiciliul unuia dintre ei sau al părinţilor unuia dintre ei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load