Carp sesizează Procuratura despre schemele corupte de la calea ferată

Carp sesizează Procuratura despre schemele corupte de la calea ferată

La Căile Ferate ar funcționa niște scheme de vindere ilegală a metalelor colorate precum este cuprul sau aluminiul. În „afacere” ar fi implicați angajați ai întreprinderii și chiar persoane de la conducere.


Informația a fost făcută publică azi de către deputatul Lilian Carp, care spune că a primit informațiile de la angajați ai Căilor Ferate. Parlamentarul susține că va sesiza procuratura cu privire la aceste presupuse ilegalități.


Din spusele lui Carp, pe 23 iulie s-au făcut verificări de către securitatea internă a Căilor Ferate de la nodul Bender și s-au depistat încălcări la casarea anumitor vagoane, unde se ascundeau aceste metale.


Deputatul spune că Poliția locală a deschis un dosar penal, însă, a trecut deja o lună și lucrurile se mișcă prea încet.


„Marea teamă a angajaților este că acest dosar ar putea fi ascuns, ca să nu se ajungă ca schema să fie publică”, a spus Carp.


„Ne teme că la aceste scheme să nu se găsească alte mulgătoare”, i-au spus angajații întreprinderii deputatului, potrivit declarațiilor acestuia.


Lilian Carp a mai spus că asupra angajaților Căilor Ferate cu privire la aceste scheme s-ar face presiuni nemijlocit din partea directorului adjunct al întreprinderii Miron Gagauz. La-am contactat pe Miron Gagauz pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon. Vom reveni pe parcursul zilei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load