COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Carp, despre conflictul de interese de la Apă-Canal

Carp, despre conflictul de interese de la Apă-Canal

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp îl acuză pe directorul de la Apă-Canal Chișinău, Valeriu Meșca, de conflict de interese. Potrivit lui, întreprinderea ar fi semnat contracte de prestare a unor servicii cu două companii, deținute de Meșca.

„Întreprindere a fost scoasă din faliment de Veronica Herța, care a deblocat proiectul BERD BEI, ce ține de modernizarea entității, în valoare de cca 62 milioane de euro. Această întreprindere s-a pomenit peste noapte cu un nou director, pe nume Valeriu Meșca. Un cetățean pe care puțini l-au văzut și care nici măcar la ședințele Primăriei nu se prezenta, dar care, fiind coleg de grupă cu Plahotniuc, a fost „înaintat” (băgat pe ușa din spate) de însuși Iaralov... Dar nu faptul că Plahotniuc l-a băgat la Apă-Canal pe Meșca pe ușa din spate este important. Ci aceea că Apă-Canal are semnate contracte pentru prestări servicii de reabilitare a rețelelor cu companiile personale ale directorului Meșca: „Gala Impex” SRL și „Galapac” SRL”, a scris deputatul pe Facebook.

Potrivit lui Lilian Carp, de cînd Valeriu Meșca este la cîrma întreprinderii, în conturile celor două companii au fost transferați în jur de 500 de mii de lei.


„Semne de întrebare apar și la modul în care respectivul director a încheiat contracte cu firme afiliate PD-ului: Argus-S SRL - servicii de pază, Proterra Grup SRL - servicii de clearing, Unitem - servicii de telefonie mobile. Miercuri, 24 iulie 2019, urmează să aibă loc ședința Consiliului de Administrare Apă Canal. Sper ca foștii colegi să țină cont de cele descrise aici, să nu admită alegerea unui alt specialist care să facă afaceri de familie cu întreprinderea”, a mai scris deputatul ACUM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load