COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care sînt veniturile secretarilor de stat (DOC)

Care sînt veniturile secretarilor de stat (DOC)

Funcționarii din cadrul mai multor ministere cîștigă zeci de mii de lei pe an din activitatea în consiliile de administrare ale întreprinderilor de stat. Unii sînt delegați în cîteva companii.

De exemplu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, a făcut parte anul trecut din consiliile de administrare ale cinci companii – două societăți pe acțiuni și trei întreprinderi de stat. Funcționara a cîștigat în total peste 140 de mii de lei, potrivit declarației de venit pe care a depus-o recent la Autoritatea Națională de Integritate, după ce a demisionat.

Cei mai mulți bani, Tatiana Ivanicichina i-a ridicat de la SA „Termoelectrica” – peste 68 de mii de lei.


Din salariul de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, aceasta a cîștigat 201 mii lei, adică peste 22 mii de lei pe lună. Tatiana Ivanicichina are un apartament de 47 metri pătrați, pe care l-a moștenit în 2004, iar în anul curent și-a cumpărat o mașină de marca „Lexus” cu 180 de mii de lei.

Un alt secretar de stat care a demisionat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Dorin Andros, a indicat în declarația de venit peste 92 mii de lei din activitatea în consiliile de administrare ale trei companii de stat. Cel mai bine a fost plătit la „ITA Mecagro” – cu 42 mii lei.

În calitate de secretar de stat, Dorin Andros a cîștigat, pînă la sfîrșitul lunii septembrie 2019, peste 242 mii lei, adică aproximativ peste 26 de mii de lei pe lună.

Funcționarul a moștenit anul trecut un teren și un apartament de 63 de metri pătrați. În 2012, Andros a investit într-un imobil de 73 de metri pătrați peste jumătate de milion de lei. Din 2013 acesta are în proprietate o mașină de marca „Nissan”pentru care a plătit 86 de mii de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load