COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este situația în satele Bălceana și Sofia, primele care au intrat în carantină

Care este situația în satele Bălceana și Sofia, primele care au intrat în carantină

Pentru satul Bălceana din raionul Hîncești care a intrat în carantină în aceeași zi ca și satul Sofia, termenul de 14 zile nu a fost suficient.

Primarii ambelor localități spun că regimul strict de izolare a fost eficient și consideră că pot fi un exemplu bun pentru toată țara pentru modul în care lucrurile au decurs în aceste două sate vecine în plină criză epidemiologică.

Satele Bălceana și Sofia sînt primele localități din republică care au fost plasate în carantină, începînd cu data de 16 martie și urmau să fie primele unde acest regim trebuia să fie ridicat.


Primarul satului Sofia, Ion Mîrza, a declarat pentru unimedia.info că în sat nu mai este nicio persoană bolnavă de Covid-19. Cele patru persoane testate pozitiv la coronavirus, au revenit acasă, cu testele negative, însă trebuie să rămînă în izolare încă 14 zile, a precizat acesta.

Potrivit lui, pînă acum cinci persoane au fost amendate cu cîte 22 500 lei fiecare, pentru încălcarea „intenționată” a regimului de carantină. Primarul consideră că regimul strict de izolare a dat roade. Satul Bălceana însă va mai rămîne în carantină pînă la data de 8 aprilie. Primarul Iurie Păsat a declarat că ultimul caz a fost confirmat pe data de 25 martie și de atunci, carantina s-a prelungit încă cu 14 zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load