Care este principala cauză a accidentelor din capitală, potrivit MAI

Care este principala cauză a accidentelor din capitală, potrivit MAI

Lipsa marcajului rutier dă bătăi de cap nu doar șoferilor din Capitală, dar și celor din întreaga țară. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din cauza drumurilor nemarcate se produc o mare parte dintre accidente.


Iar în 95 la sută dintre încălcările înregistrate de camerele video sînt anulate pentru că marcajul lipsește. Subiectul a fost discutat în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulți șefi de poliție.


„Nu-i poți demonstra acelui șofer sau conducător auto faptul că a încălcat acea linie neîntreruptă, cînd ea nu este, dar noi știm că, în mod normal, ea ar trebui să existe în fața semaforului”, Dorin Purice, secretar de stat, MAI.


Ministerul de Interne mai spune că ar fi sesizat autoritățile publice locale să remedieze problemele rutiere, însă situația nu se schimbă din cauza lipsei banilor.


„La majoritatea sesizărilor, administrația publică locală informează despre imposibilitatea soluționării acestor probleme din lipsa de mijloace financiare”, Dorin Purice, secretar de stat, MAI.


Chiar și așa, ministerul de Interne spune că în ultimii 10 ani numărul persoanelor decedate în accidente rutiere s-a înjumătățit. Anume pachetul anti-alcool, intrat în vigoare recent, ar fi contribuit la îmbunătățirea statisticii. Însă, reprezentanții spun că ar putea veni cu cifre exacte doar la iarnă, atunci cînd se va împlini un an de la funcționarea legii.


„Mai avem necesar timp ca aceste sancțiuni să fie percepute de conducători sau persoanele care încalcă, și respectiv după un an de zile putem vorbi despre anumite rezultate”, Marin Maxian, șeful Inspectoratului Național de Patrulare.


Conform datelor poliției, anul trecut în Moldova au fost înregistrate peste 2600 de accidente.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load