COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este numărul real al celor infectați cu virusul COVID-19 la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău

Care este numărul real al celor infectați cu virusul COVID-19 la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău

La doar cîteva ore de la expedierea în adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a unui demers al Avocatului Poporului cu cererea prezentării situației epidemiologice de la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și de la alte instituții din subordinea acestui minister, conducerea SCPC a informat Ombudsmanul despre situația la zi în această instituție: la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău sînt 21 de bolnavi și 11 cadre medicale confirmate cu Coronavirus de tip nou.

Bolnavii sînt tratați nemijlocit în spital conform protocoalelor și Ghidurilor MSMPS. Pacienții cu COVID-19 nu sînt transferați în allte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați.

49 de pacienți care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați au fost testați, îmbolnăvirea nefiind confirmată. De asemenea, Avocatul Poporului a fost informat despre faptul că în prezent în carantină la domiciliu se află 124 de persoane. Instituția este asigurată cu material biodistructiv și echipament de protecție.


Avocatul Poporului apreciază înalt deschiderea de care a dat dovadă MSMPS, Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și operativitatea cu care au furnizat informațiile solicitate.

Ombudsmanul va monitoriza în continuare starea de lucruri de la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și rămîne în așteptarea informațiilor despre situația epidemiologică din cadrul Spitalele de psihiatrie Bălți și Orhei, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea acestui Minister, precum și despre acțiunile întreprinse de MSMPS pentru prevenirea răspîndirii infecției COVID-19, asigurarea siguranței și securității pacienților și cadrelor medicale de la instituțiile vizate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load