COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este limita de cazuri active de COVID-19 la care sistemul medical din RM ar face față

Care este limita de cazuri active de COVID-19 la care sistemul medical din RM ar face față

Sistemul medical din Republica Moldova ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri cu Covid-29. Declarațiile au fost făcute de către premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Actualmente, sistemul nostru medical poate asigura tratamentul cînd avem nu mai mult de 4000 cazuri active în sistem și cu rata de 20% , care ar fi în stare gravă.

În același timp, prim-minsitrul a declarat că țara dispunde 15 000 de teste pentru coronavirus.

„La ora actuală, în țară sînt peste 15 mii de teste. Astăzi am semnat un contract cu o companie chineză pentru livrarea a 100 de mii de teste suplimentare cu livrarea către 15 aprilie. Între timp, pînă atunci, în țară intră teste”, a declarat Chicu.


Totodată, Chicu semnalează că deși avem teste suficiente, nu am laboratoare îndeajuns.

„Noi altă problemă avrm, nu ne-am îngrijit să avem laboratoare în toți acești ani. Două companii private au zis că au capacitatea de testare a cîte 1000 de teste pe zi. De asemenea, mai avem și sistemul public, ANSP, care tot face teste. În situații mai serioase, avem capacitatea de a face maxim 2500 de teste pe zi.

În cadrul emisiunii, Ion Chicu a menționat că 7 persoane din sistemul medical, infectate cu coronavirus, sînt de la Spitalul de Psihiatrie, spital unde nu sînt duşi şi nu sînt trataţi suspecţii sau confirmaţii cu Covid-19.

Amintim că din cei 423 de persoane infectate cu Covid-19, 84 sînt din sistemul medical, dintre care 43 de cazuri sînt de la Ştefan Vodă şi Soroca, iar 14 – de la Spitalul Clinic Republican. În același timp, cert este că 29 de persoane infectate din sistemul medical au fost în contact cu bolnavi de Covid-19.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia. Ea a fost tratată, dar încă este internată în spital din cauza altor boli cronice de care suferă. Alte 22 persoane, printre care și copii, au fost tratate și externate, iar 5 persoane au fost răpuse de Covid-19 în țara noastră, pînă acum.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load