TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care este cea mai studiată limbă străină în școlile din Moldova

Care este cea mai studiată limbă străină în școlile din Moldova

Cunoașterea unei limbi străine a devenit o necesitate astăzi. În prezent, în școlile primare și gimnaziile din Republica Moldova, cea mai studiată limbă străină este engleza, fiind urmată de franceză și germană, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

În anul de studii 2019-2020, conform Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova în doar 11 instituții de învățămînt primar și secundar general nu se studiază nicio limbă străină. În celelalte 1.215 școli, cea mai populară limbă străină predată este engleza. Aceasta este studiată în 878 de instituții de aproape 234 de mii de elevi. Numărul acestora a crescut față de anul trecut cu 3,4%.


În același timp, limba franceză este predată în 844 de instituții, de alți 108 mii de elevi. Numărul celor ce studiază această limbă s-a diminuat cu 3,7%, față de anul de studii 2018/2019.

În acest an, s-a redus și numărul elevilor care aleg să studieze limba rusă, dar a crescut numărul celor ce au în orar limba germană.

În anul de studii 2019/2020 în Republica Moldova activau 1.226 de instituții de învățămînt primar și secundar general, în care își făceau studiile peste 333 de mii de elevi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load