Care este bilanțul săptămînii trecute la frontieră

Care este bilanțul săptămînii trecute la frontieră

În perioada 16 - 22 septembrie 2019, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 412 863 traversări, dintre care un număr mai mare – 208 371 treceri pe sensul de intrare din Republica Moldova, informează NOI.md.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 98 558 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 48% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Astfel, cea mai aglomerată zi a fost sîmbătă, 22 septembrie 2019, fiind înregistrate valori de 68 113 traversări persoane și 15 306 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane, un număr mai mare consemnat a fost cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 37 014 traversări.
Pe parcursul săptămînii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 113 evenimente, cu documentarea a 120 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 43 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 21 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 56 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.
Au fost declanșate 189 de consemne, dintre care 28 pe INTERPOL, iar 189 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În decursul săptămînii precedente, 217 de cetăţeni străini, dar și 92 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 123 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 153 850 lei și încasarea amenzilor de 60 600 lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load