Candu continuă demersurile pentru securitatea rutieră

Candu continuă demersurile pentru securitatea rutieră

Reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere a fost abordată de spicherul Andrian Candu la o întrevedere cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Moldova Anna Akhalkats, reprezentanții BERD și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, notează Noi.md.


Oficialii au discutat și despre managementul siguranței rutiere care să includă cele mai bune practici internaționale. Candu, care este ambasador al siguranței rutiere, a punctat necesitatea unei viziuni pe termen lung care să includă coordonarea instituțională, bune practici internaționale și politici de siguranță rutieră în măsură să reducă numărul de victime ale accidentelor.


Discuțiile au vizat și studiul realizat de Banca Mondială pentru consolidarea managementului Siguranței Rutiere în Republica Moldova, care prezintă și zonele de risc sporit din infrastructura rutieră existentă. Potrivit lui Candu, în acest an vor fi întreprinse acțiuni pentru crearea unui spațiu de siguranță rutieră în țară.


Andrian Candu a fost desemnat ambasador al Siguranței Rutiere în 2017 de către „Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport”. Republica Moldova a semnat rezoluţia ONU privind declararea anilor 2011-2020 „Decada acţiunilor în domeniul siguranţei rutiere” şi şi-a asumat responsabilităţile ce decurg din aceasta, printre care şi obiectivul de a reduce cu 50% numărul accidentelor pînă în anul 2020, accesul la un transport sigur, accesibil și durabil pînă în anul 2030.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load