Candidatul Moldovei la Premiul Nobel a lansat un filmuleț de promovare

Candidatul Moldovei la Premiul Nobel a lansat un filmuleț de promovare

Înotătorul Ion Lazarenco, cel care a fost desemnat drept candidat al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, și-a lansat un spot video de promovare. În clipul său, înotătorul pledează pentru ideea că pacea nu este un lux, dar o alegere.


„Mă consider un cetățean al acestei planete și am un mesaj pentru oameni… Cred că am venit pe pămînt pentru o perioadă scrută și în urma mea trebui să las lumea mai bună. Noi, oamenii, sîntem ființe raționale. Este de datoria noastră să renunțăm la conflictele artificiale pentru cauze infinite”, se spune în mesajul sportivului.


Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare șapte strîmtori. În același timp, deși este stabilit în Irlanda, sportivul înoată în calitate de cetățean al Republicii Moldova și atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, la o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.


Pentru activitate remarcabilă și contribuție la promovarea imaginii Republicii Moldova, sportivului a fost distins cu Diploma de Onoare a Guvernului.


Laureații Premiul Nobel pentru Pace vor fi anunțați în decembrie curent.


Pentru campania de promovare a lui Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru Pace 2019, Executivul Republicii Moldova a alocat un milion de lei.


                                     


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load