Campania Națională ”o casă protejată - o viață salvată”, continuă

Campania Națională ”o casă protejată - o viață salvată”, continuă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată”.


În ultima perioadă, pompierii au reușit  să instaleze detectoare de fum pentru 56 de oameni din grupul de risc. Angajații IGSU au montat instalații de detectare a fumului toxic pentru familii din localitatea Chetroșică-Nouă a raionului Edineț, dar și satele Telița, Maximovca și Mereni din raionul Anenii Noi. Totodată, salvatorii au instruit oamenii la capitolul utilizarea sobelor de încălzit, exploatarea aparatelor electrice de uz casnic, dar și  folosirea cazanelor termice.  


Campania Națională „O casă protejată - o viață salvată” a cuprins tot mai multe localități din țară, iar pînă în prezent, de aceasta au beneficiat 4851 de familii din Republica Moldova, fiind montate 4978 de detectoare de fum.


În următoarea perioadă, campania va ajunge în localitățile Hirova și Rădeni, raionul Călărași în localitatea Lopatnic a raionului Edineț, dar și în mai multe localități din raioanele Glodeni și Anenii Noi. De instalații de detectarea a fumului toxic beneficiază oamenii în etate, persoanele țintuite la pat, dar și familiile cu mulți copii.


Scopul campaniei este de a preveni situațiile de risc legate de utilizarea incorectă și cu încălcări a normelor antiincendiare a surselor de încălzit, care în cele mai dese cazuri pun viața oamenilor în pericol. Potrivit datelor IGSU din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor de la începutul anului 2019 în țara noastră au avut loc 212 incendii care au răpit viața a 38 de persoane.


Totodată, în aceeași perioadă au avut loc 20 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în urma cărora au suferit 41 de persoane, dintre care 6 au decedat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load