COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Calea Ferată, despre captură de 20 de mii de pachete de ţigări ascunse

Calea Ferată, despre captură de 20 de mii de pachete de ţigări ascunse

Administraţia Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a inițiat o anchetă de serviciu, după ce duminică, 16 februarie 2020, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit peste 20 000 de pachete cu țigări de contrabandă în vagoanele trenului Chișinău-București.

„Administraţia Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a luat act de acţiunile de verificare iniţiate duminică, 16 februarie 2020, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, asupra vagoanelor trenului Chişinău - Bucureşti. CFM a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întîmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen. Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată într-un comunicat al CFM.

De cealaltă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit peste 410.000 de ţigarete (20.539 de pachete), ascunse în diferite locații în vagoanele unui tren internaţional, care urma să intre în Romînia din Republica Moldova.


Potrivit unui comunicat al ITPF Iași, în data de 16 februarie a anului curent, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în Romînia, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi - București, şase cetățeni romîni, cu vîrste cuprinse între 35 şi 48 de ani.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Țigaretele, în valoare totală de 293.913 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de roni (aproximativ 200 000 lei).

Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercînd să introducă ilegal ţigarete, acesta este cercetat de autoritățile romîne sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load