TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural va fi îmbunătățit

Cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural va fi îmbunătățit

Ministrul Educației, Corneliu Popovici, a efectuat astăzi o vizită la Agenția de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor (AIRM), instituţie care are drept atribuție de bază inspectarea pe teren a monumentelor istorice, precum şi controlul/supravegherea respectării prevederilor legislaţiei în vigoare în domeniul ocrotirii monumentelor.

În cadrul ședinței a fost abordată legislația în domeniul patrimoniului cultural, inițiativele lansate de Agenție în scopul sensibilizării societății față de problemele din domeniu, precum și susținerea autorităților locale în scopul restaurării monumentelor istorice.


"Am convenit ca în viitorul apropiat să lansăm noi inițiative de sensibilizare a opiniei publice referitoare la necesitatea restaurării monumentelor istorice, să venim cu un nou cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural, să dezvoltăm noi mecanisme de facilitare a investițiilor private în restaurarea monumentelor istorice, și să elaborăm reglementări clare de intervenție asupra monumentelor", a declarat Corneliu Popovici.

De asemenea, am convenit să organizăm o întrevedere cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău în cadrul căreia să discutăm despre situația patrimoniului cultural din Centrul istoric și necesitatea elaborării Planului Urbanistic Zonal Centru care să prevadă acțiuni clare de administrare și protejare a patrimoniului cultural.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load