Cadrul legal privind managementul deșeurilor a fost îmbunătățit

Cadrul legal privind managementul deșeurilor a fost îmbunătățit

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), relatează Noi.md.

Proiectul se încadrează în măsurile de reducere a impactului gestionării neadecvate a deșeurilor nocive asupra mediului și populației. Totodată, este urmărită responsabilizarea agenților economici, pentru o gestionare adecvată a deșeurilor cu risc nociv.

În acest scop, sînt prevăzute cerințele privind colectarea separată, transportarea și eliminarea corespunzătoare a deșeurilor nocive, în funcție de categoriile acestora. Pentru monitorizarea respectării Regulamentului, va fi creat un registru național, care va conține lista producătorilor de echipamente electrice și electronice, cantitatea echipamentelor introduse pe piață, precum și informațiile privind colectarea, reutilizarea și reciclarea acestora.

Finanțarea colectării, transportării, tratării, valorificării și eliminării nepoluante a DEEE va fi asigurată de agenții economici care introduc produsele respective pe piață.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load