COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cabinetul de miniștri, testat pentru Covid-19 la un laborator privat

Cabinetul de miniștri, testat pentru Covid-19 la un laborator privat

Întreg cabinetul de miniștri și membrii aparatului premierului, împreună cu șeful Executivului, Ion Chicu, au efectuat teste pentru Covid-19, la un laborator privat din Chișinău, ce are permisiunea Organizației Mondiale a Sănătății în acest sens. Oficialii au mers în această dimineață la laborator, unde le-au fost prelevate probele, au comunicat pentru unimedia surse din instituția medicală.

Întrebat de sursa citată, consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a confirmat această informație.

„Este o decizie ca și măsură de precauție, în primul rînd, pentru că toți noi contactăm cu foarte mulți oameni și, cu toate că întreprindem măsurile recomandate de protecție, pericolul de a prelua infecția există. Am apelat la un laborator privat pentru ca să nu încărcăm laboratorul ANSP şi să nu încălcăm tacticile aplicate de medici. Nicio persoana din echipa Guvernului si a cabinetului primului ministru nu prezinta simptome, respectiv medicii nici nu trebuie să ne înregistreze.Testele sînt achitate de fiecare, din propriul buzunar”, a explicat Vitalie Dragancea.


Este vorba despre circa 30 de probe prelevate, funcționarii care ies zilnic la birou, ceilalți angajați ai aparatului șefului Executivului fiind plasați în regim de lucru la distanță.

„Este o decizie rațională reieşind din circumstanțele în care activează Guvernul şi importanța funcționalității lui pentru administrarea situatiei epidemiologice”, a adăugat Vitalie Dragancea.

Rezultatele vor fi gata în cîteva ore.

Pînă acum, în Republica Moldova au fost înregistrate 298 de cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load