COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bulgaria așteaptă turiștii din Moldova

Bulgaria așteaptă turiștii din Moldova

Bulgaria așteaptă revizuirea de către UE a listei țărilor ai căror cetățeni încă nu pot veni în țară și așteaptă să fie permisă intrarea în UE a turiștilor din Rusia, Israel, Moldova și Ucraina.

Potrivit presei ruse, despre aceasta a declarat ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, transmite Noi.md.

Ministerul Turismului din Bulgaria a menționat că turiștii din Rusia, Ucraina, Moldova și Israel reprezintă piețe foarte importante, iar aproximativ 30% dintre turiștii care vin în stațiunile din Bulgaria sînt din afara UE.


Asociația operatorilor de turism din Rusia a anunțat că, așa cum au spus stațiunile bulgare, la ei se atestă o insuficiență de turiști din Rusia și din alte țări CSI.

În iulie Bulgaria așteaptă turiști din Germania, Olanda, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Polonia. În același timp, țara simte o lipsă acută de turiști ruși.

Primarul de Burgas, Dimitar Nikolov, a solicitat Ministerului de Externe al Bulgariei să anuleze carantina de 14 zile pentru turiștii din Rusia și să faciliteze la maxim procedura de intrare a acestora.

Primarul a menționat că, dacă nu vor fi înlăturate restricțiile privind sosirea turiștilor, hotelierii vor începe să solicite despăgubiri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load