COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bugetarii revin pe 4 mai la muncă, conform unui regim special

Bugetarii revin pe 4 mai la muncă, conform unui regim special

Autorităţile au decis că unităţile bugetare din ţară, începînd cu ziua de luni, 4 mai, îşi vor relua activitatea, conform regimului special de lucru şi remunerare, în conformitate cu dispoziţiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit dispoziţiei nr. 24 din 29 aprilie a Comisiei, la serviciu va fi atras personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. De asemenea, conform documentului, va munci la domiciliu personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, dar poate fi asigurată la distanță.

„Pe perioada desfășurării activității prin muncă la domiciliu, salariații își îndeplinesc atribuțiile specifice funcției pe care o dețin. Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu. Modalitatea concretă de realizare a controlului va fi agreată reciproc prin mijloace de comunicare electronică. Calcularea salariului se va efectua în cuantum integral conform Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar”, conform dispoziţiei.


Totodată, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să fie acordat total sau parțial concediul de odihnă nefolosit sau de odihnă suplimentar pentru personalul, care nu se încadrează în situațiile descrise mai sus.

Mai mulţi bugetari au avut o vacanţă forţată, cauzată de pandemia COVID-19, începînd din 28 martie, care periodic a fost extinsă pînă la finele săptămînii curente.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load