COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Braconieri prinși la pescuit: Cît i-a „costat” aventura (VIDEO)

Braconieri prinși la pescuit: Cît i-a „costat” aventura (VIDEO)

Chiar dacă, pînă pe 15 iunie, avem interzis la pescuit, din cauza perioadei de prohibiție, mulți pescari se aventurează, totuși, să meargă la prins pește prin iazurile din țară.

Așa se face că doi bărbați din Talmaza și Cioburciu au fost amendați, după ce au fost prinși la pescuit. Verificările de „detectare” a braconierilor au fost inițiate acum cîteva zile de responsabilii din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și de Inspectoratul pentru Protecția Mediului și au fost desfășurate în mai multe localități din țară.

„În cadrul acțiunilor de verificare pe care le-am inițiat, au fost verificate localitățile Talmaza, Cioburciu, Purcari, raionul Ștefan-Vodă, în preajma rîului Nistru. Am depistat mai mulți braconieri, care foloseau plasele pentru a pescui pește. În primul rînd, plasele sînt interzise în a pescui pește, iar în al doilea rînd avem perioada de prohibiție pînă pe 15 iunie”, a declarat pentru Noi.md Maxim Popov, secretarul de stat al MADRM.


În rezultatul controalelor inopinate, s-au aplicat amenzi în valoare de 3 000 de lei, au fost întocmite 6 procese verbale și s-a calculat un prejuduciu pentru peștele care nu a putut fi întors în rîu în valoare de 575 lei.

Potrivit secretarului de stat al MADRM, acțiunile de verificare continuă și astăzi, dar și mîine.

Cei care sînt prinși la pescuit în perioada de prohibiție se pot alege cu amendă, li se confiscă uneltele cu care pescuiesc și, în final, plătesc prejudiciile cauzate.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load