TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Comisia de preselectare a procurorului general a activat în strictă conformitate cu legea

Opinie: Comisia de preselectare a procurorului general a activat în strictă conformitate cu legea

Expertul Igor Boțan, care a făcut parte din comisie de preselectare a candidaților pentru funcția de procuror general, a declarat că, comisia „și-a desfășurat activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul, cu legea și prevederile Constituției”.

„Comisia a fost unită, nu au existat neînțelegeri între membii comisiei. Regulamentul a fost foarte clar și totți membrii comisiei și-au desfășurat activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul, cu legea și prevederile Constituției”, a declarat Igor Boțan la TV8.


„Mie chiar îmi place că toți critică acest concurs, este o evidență că această comisie a fost independentă, nu a fost influențată”, a adăugat Boțan.

Din componența comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general au făcut parte Olesea Stamate (ministra Justiției), Raisa Botezatu (fostă judecătoare), James Hamilton (expert internațional în domeniul procuraturii, fost procuror general al Irlandei), Sergiu Baieșu (doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova), Igor Boțan (director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al soietății civile;), Dumitru Postovan (expert național desemnat de Președintele Parlamentului), Tatiana Buianina (psiholog, membru fără drept de vot).

Amintim că recent deputații au aprobat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load