TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bonul de casă va putea fi expediat pe adresa electronică sau chiar prin sms

Bonul de casă va putea fi expediat pe adresa electronică sau chiar prin sms

Dispozitivele electronice ce dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil, vor fi acceptate cu funcții de mașini de casă și de control.

O hotărîre de Guvern în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabineului de miniștri din data de 27 februarie 2019.

Asta înseamnă că, utilizarea diferitor dispozitive electronice va permite emiterea și transmiterea, în cazul prezentării pînă la momentul achitării de către plătitor a datelor privind numărul de telefon sau adresa electronică, a bonului de casă sau documentului fiscal în formă electronică la numărul de telefon sau adresa electronică prezentate.


Potrivit actului sus-menționat, Ministerul Finanțelor, în termen de o lună, va prezenta Guvernului pentru aprobare Conceptul tehnic al Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vînzărilor”, iar Comisia interdepartamentală pentru echipamentele de casă și de control va aproba, în termen de 6 luni, Cerințele tehnice față de echipamentele de casă și de control.

Totodată, pînă la darea în exploatare a Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vînzărilor” se pune în sarcina Serviciului Fiscal de Stat confecţionarea centralizată a sigiliilor de protecţie (sigiliul furnizorului şi sigiliul fiscal), care se vor folosi pentru sigilarea maşinilor de casă şi control și imprimantelor fiscale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load