COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bolnavii de COVID-19, tratați cu medicamente noi

Bolnavii de COVID-19, tratați cu medicamente noi

Două medicamente, prezentate drept inovative, vor fi testate pe pacienți moldoveni infectați cu noul coronavirus. Studiile clinice au fost aprobate de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Potrivit unui comunicat al instituției, este vorba de primele studii clinice destinate tratamentului infecției COVID-19 din țara noastră.

„Primul studiu clinic propune cercetarea unui medicament inovativ pentru tratamentul leziunii pulmonare asociate cu COVID-19, iar cel de-al doilea studiu are ca produs de investigație un medicament de generație nouă, care a demonstrat o activitate promițătoare împotriva mai multor coronavirusuri umane”, se spune în comunicat, transmite agora.md.


Ambele studii se vor desfășura în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, sub conducerea șefului Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă, Victor Cojocaru.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale nu a anunțat denumirea preparatelor, dar a subliniat că studiile au loc la inițiativa ARENSIA Exploratory Medicine Moldova și că „producătorii sînt companii farmaceutice mari de cercetare, dezvoltare și de producere de medicamente din SUA, UE și Canada”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load