TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Biserica, prima în topul încrederii populației

Biserica, prima în topul încrederii populației

Biserica nu cedează poziția de lider la capitolul încredere. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj Barometrul Opiniei Publice, realizat de compania iData, la comanda Institutului pentru Politici Publice.

Sociologii spun că nivelul de cunoaștere a societății civile în Republica Moldova este unul destul de scăzut, mai puțin de 20% au cunoștințe bune despre acest domeniu, în timp ce 34.3% nu cunosc ce înseamnă societate civilă. Doar 12.5% cunosc într-o anumită măsură despre activitățile diferitor organizații non-guvernamentale și doar 11.6% din total au interacționat cu un ONG în ultimii 3 ani.


Astfel, potrivit datelor, biserica se bucură de cea mai mare încredere și de cea mai mică neîncredere. Ea este urmată la acest capitol de Primărie, Președinție, Armată și mass-media. La capitolul cea mai mică încredere în organizații pot fi menționate: Partidele Politice, Parlamentul și Guvernul, dar și Sindicatele, Justiția, Procuratura, CNA, CEC.

Din organele de forță din Republica Moldova, cetățenii au cea mai mare încredere în Poliția de Frontieră – peste 50%, urmată de Inspectoratul General de Poliție – circa 45%, Inspectoratul Național de Patrulare – 40% și Procuratură – circa 35%. Cea mai mare neîncredere cetățenii o au față de Inspectoratul Național Patrulare – peste 60%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1187 de persoane. Marja de eroare fiind de +/- 2,84%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load