Beneficiarii de compensații la căldură le vor primi și pe cele pentru lunile anterioare

Beneficiarii de compensații la căldură le vor primi și pe cele pentru lunile anterioare

Beneficiarii din Chișinău vor primi în curînd compensațiile la căldură pentru primele trei luni ale acestui sezon de încălzire. Întîrzierile admise la plata compensațiilor au fost generate de modificarea procedurii de primire a dosarelor și de calculare și emitere a facturilor.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că aleșii locali din municipiu au inițiat modificarea regulamentului întrucît exista o neclaritate legată de acumularea dosarelor și de emiterea facturilor. Într-un final, s-a decis semnarea unui contract cu „Info Bon” SRL și, din 5 ianuarie, facturile sînt eliberate de către această societate cu răspundere limitată.

Petru Gontea spune că DGLCA a acumulat toate dosarele, indiferent unde au fost depuse acestea, și le-a transmis către „Info Bon”, iar deja din această lună beneficiarii vor primi facturi recalculate, cu compensațiile pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie.

Cererile noi și cele de reconfirmare pentru obținerea compensației se depun la gestionarii fondului locativ sau direct la pretură. Apoi, sînt aprobate de către comisiile speciale din cadrul preturii. În prezent există în jur de 29 de mii de familii care au depus cereri pentru compensarea cu 40% a facturii la termificare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load