COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

BEI va sprijini inițiativele Guvernului R. Moldova în modernizarea sistemului de sănătate

BEI va sprijini inițiativele Guvernului R. Moldova în modernizarea sistemului de sănătate

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat astăzi, în cadrul unei ședințe on-line, subiectul finanțării infrastructurii naționale de sănătate prin instrumentele oferite de Banca Europeană de Investiții, relatează moldpres cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La ședință au participat E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, și Antonio Castillo, șeful Reprezentanței BEI în R. Moldova.

În debutul ședinței, Ion Chicu a vorbit despre evoluția situației epidemiologice și deficiențele sistemului național de sănătate, care necesită atenție prioritară.


Peter Michalko a menționat că în condițiile de epidemie importanța sistemului de sănătate și calitatea serviciilor medicale sînt înțelese foarte bine și a asigurat despre disponibilitatea UE de a susține modernizarea sistemului național de sănătate.

Antonio Castillo a vorbit despre oportunitățile de finanțare oferite de BEI în sănătate și disponibilitatea Băncii de a susține inițiativele Guvernului R. Moldova în modernizarea sistemului de sănătate. Au fost menționate posibilitățile de a construi spitale noi, dar și de a finanța procurarea dispozitivelor medicale pentru spitalele existente.

Peter Michalko a comunicat despre intenția UE de a susține sistemul național de sănătate cu materiale necesare pentru administrarea situației epidemiologice curente și despre mai multe proiecte susținute de UE pentru modernizarea instituțiilor medicale naționale, inclusiv pentru eficientizarea consumului energetic.

Premierul a dispus să fie elaborată lista proiectelor prioritare eligibile pentru a fi finanțate de BEI.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load