COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bazinele acvatice din ţara noastră, foarte poluate

Bazinele acvatice din ţara noastră, foarte poluate

Bazinele acvatice din ţara noastră sînt foarte poluate şi se află în pericol. Asta deoarece mai mult de jumătate din staţiile de epurare nu funcţionează bine sau deloc.

Drept urmare, toate apele reziduale se revarsă în lacuri şi rîuri, care conţin substanţe periculoase pentru floră şi faună.

Potrivit ecologiştilor, cea mai gravă situaţie este la Soroca, unde de aproape 20 de ani, staţia de epurare nu mai funcţionează, iar mii de tone de reziduuri ajung în rîul Nistru.

Anterior au fost mai multe tentative de a obţine un grant pentru reconstrucţia unei staţii de epurare în Soroca, însă fără succes.

Subiectul este monitorizat şi de specialiştii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Mediului, care recunosc însă că probleme sînt nu doar la Soroca.


Apele subterane constituie sursa principală de asigurare cu apă potabilă pentru 100 procente din populaţia rurală şi 30 de procente din populaţia urbană din ţara noastră. Apa din fîntîni însă nu corespunde standardului naţional pentru apa potabilă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load