COVID-19 în MOLDOVA

Bărbatul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, trimis în judecată. Ce riscă

Bărbatul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, trimis în judecată. Ce riscă

Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat, care în martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru, scrie unimedia.info.

În timp ce protestatarii înaintau spre ușa Guvernului, provocatorul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan, una dintre ușile de sticlă ale sediului Guvernului.


În acțiunile acestuia procurorii au reținut comiterea infracțiunii de „huliganism”, pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de pînă la 3 ani.

În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2444 lei).

De notat că, inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzînd să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugînd să nu fie asimilați cu gestul său.

Amintim că la data de 2 martie a anului curent a avut loc protestul veteranilor. În cadrul protestului, camerele video au surprins momentul cînd un protestatar sparge ușa Executivului cu un buzdugan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load