Bărbatul, care a muşcat de deget un poliţist, trimis în judecată

Bărbatul, care a muşcat de deget un poliţist, trimis în judecată

Un locuitor al raionului Hînceşti va compărea pe banca acuzaţilor pentru trei capete de acuzare, inclusiv: violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, huliganism şi refuzul, împotrivirea şi eschivarea de la testarea alcooscopică, acțiuni comise de o persoană care nu deţine permis de conducere.


Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 3 ani închisoare, scrie Noi.md.


Incidentul a avut loc pe 16 martie curent, pe traseul R-3, la intrarea în satul Bozieni, cînd ofiţerii de patrulare au oprit un automobil de model „Vaz”, care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla inculpatul, în vîrstă de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.


La cererea poliţiştilor de a prezenta actul de identitate, conducătorul auto a refuzat. Totodată, el nu s-a supus cerinţelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool. În replică, conducătorul auto a manifestat un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei, muşcîndu-l pe unul dintre aceştia de deget, provocîndu-i, potrivit raportului de expertiză judiciară, vătămări corporale uşoare.


De asemenea, la cerinţele legitime ale poliţiei, şoferul a refuzat şi s-a împotrivit categoric de a fi supus testului alcoolscopic, fiind reţinut, iar ulterior arestat, pînă în prezent fiind în custodia statului.


De notat că, inculpatul a comis aceste abateri în timpul termenului de probă, fiind condamnat, acum un an, la 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru vătămarea intenţionată medie a integrităţii sau sănătăţii unei persoane.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load