COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bărbat, reținut la Edineț pentru o mită de aproape 700 de euro

Bărbat, reținut la Edineț pentru o mită de aproape 700 de euro

Un bărbat de 29 de ani, angajat al Întreprinderii pentru silvicultură Edineț, a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție în urma primirii unei recompense ilicite de 550 de euro. Acesta ar fi cerut banii de la un tînăr pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere de categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra examinatorilor din cadrul Secției pentru Înmatricularea Transporturilor și Calificarea Conducătorilor Auto și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice în schimbul sumei de 550 de euro și 2000 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală în baza art. 326 - traficul de influență. Ulterior, bărbatul a fost documentat în timpul primirii a 2000 de lei și, respectiv, a ultimei tranșe de 550 de euro - moment în care a fost reținut în flagrant pe traseul Edineț-Briceni.


Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de pînă la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load