COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bani de la cei sărmani. Poșta Moldovei s-ar fi ales cu 2 milioane de lei din afacerea cu glucometre

Bani de la cei sărmani. Poșta Moldovei s-ar fi ales cu 2 milioane de lei din afacerea cu glucometre

Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei și CNAM – două instituții care nu trebuiau să aibă nicio legătură cu distribuția de dispozitive pentru diabetici, au semnat un contract pe care s-au obligat să-l țină secret timp de trei ani.

Potrivit documentului, CNAM a plătit 2 milioane de lei pentru împachetarea, sortarea și distribuirea pachetelor cu glucometre, teste și lanțete către aproximativ 100.000 de beneficiari. Fiind vorba despre un program național, cu resurse din bugetul public, nu este clar rolul CNAM în acest Joc, transmite sanatateinfo.md.

A doua figurantă de prisos – Poșta Moldovei – s-a ales cu 2 milioane de lei, asumându-și responsabilitatea livrării coletelor, însă cum deja am scris suficienți pacienți au semnalat încălcări.


Așadar, CNAM și Poșta Moldovei au călcat conștient peste medicul de familie și l-au înlăturat aproape total din relația lui cu pacientul, luând decizia de a împărți câteva milioane de lei inutil ca să facă ceea ce trebuia să facă gratuit și medicul – să împartă glucometre și teste către pacienți, dar și să-i consulte și să-i ajute atunci când au dileme de utilizare a dispozitivului.

Redacția Sănătate INFO a intrat în posesia contractului semnat de Poșta Moldovei și CNAM. Menționăm că în reperate rânduri cele două instituții refuzau să răspundă la solicitările de informații ale Sănătate INFO în ceea ce privește suma contractului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load