Bancher rus, complice cu Plahotniuc și Platon, arestat la Moscova

Bancher rus, complice cu Plahotniuc și Platon, arestat la Moscova

Un fost membru al consiliului directorilor băncii European Express Bank, Oleg Kuzmin, a fost arestat la Moscova pentru implicare în spălările masive de bani prin justiția moldovenească.


Tribunalul Tverskoi de la Moscova a emis mandat de arest pe numele fostului bancher, acuzîndu-l de participare într-o grupare criminală care se ocupa cu extragerea din Rusia a unor sume impunătoare de bani, prin „spălătoria moldovenească”, scrie Kommersant.ru.


Potrivit anchetatorilor ruși, bancherul se cunoștea și comunica direct cu organizatorii grupării: fostul președinte PD Vladimir Plahotniuc și businessmanul Veaceslav Platon, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.


Presa rusă mai scrie că bancherul a recunoscut extragerea banilor din Rusia, dar neagă că a făcut parte din gruparea criminală organizată. Avocata lui Kuzmin a insistat că ceea ce i se incriminează fostului bancher ține de activitatea anteprenorială și a cerut ca acestuia să-i fie aplicată măsura de arest la domiciliu. Instanța a dispus însă arestarea acestuia.


Banca European Express Bank a fost lipsită de licență în anul 2014. În spălătoria rusească ar fi fost implicate peste 100 de firme rusești și 20 de bănci, fiind vorba despre cîteva sute de miliarde de ruble scoase din Rusia prin intermediul laundromatului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load