COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bălți: Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, în creștere

Bălți: Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, în creștere

La Bălți, un număr record de persoane infectate cu coronavirus a fost depistat ieri: 11 persoane în doar o zi, cu vîrste cuprinse între 5 și 79 de ani.

Informația a fost oferită pentru Nordnews.md de către șefa departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului pentru Sănătate Publică, Elena Tureac.

Ieri, alți doi medici ai spitalului local s-au îmbolnăvit – un bărbat de 47 de ani și o femeie de 54 de ani.

Alte 9 persoane infectate nu au legătură cu sistemul medical și nu se cunoaște sursa lor de infecție. Printre bolnavi există o întreagă familie. Acesta este un bărbat de 42 de ani, cu fii săi, de 5 și 12 ani. Mama copiilor a fost diagnosticată cu Covid-19 puțin mai devreme.


Totodată, la Bălți sînt 57 de lucrători medicali infectați, unii dintre ei în stare gravă, transferați la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Situația a devenit critică la spitalul din Bălți, după ce au fost plasate în carantină spitalele din Soroca, Glodeni și Fălești, iar toți pacienții erau internați la Bălți. Această informație a fost dezvăluită pe contul său de facebook de către Dragoș Galbur, fost consilier al Ministrului Sănătății. În acest context, specialistul vine cu o rugăminte către bărbații vindecați de Covid-19 să doneze plasmă.La Bălți, pînă în prezent, au fost confirmate 90 de cazuri de Covid-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load