BAC, în centrul atenției ministrului educației

BAC, în centrul atenției ministrului educației

Șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului au fost convocați de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, într-o ședință de lucru privind organizarea sesiunii de examene 2019.


În cadrul întrevederii, s-a discutat despre repartizarea testelor în centrele de susținere a examenelor, transportarea testelor în Centrele Republicane de Evaluare, monitorizarea centrelor de susținere a examenelor, instruirea calitativă și eficientă a asistenților, delegarea membrilor comisiilor republicane de evaluare, constituirea și monitorizarea activității comisiilor raionale de verificare a testelor de la examenul de absolvire a gimnaziului.


Totodată, s-a abordat subiectul privind transportarea candidaților în centrele de bacalaureat, organizarea zilei ușilor deschise la Centrele de Bacalaureat și repartizarea pliantelor informative pentru candidații la BAC în raioane/municipii, acțiuni destinate pentru buna organizare și desfășurare a examenelor naționale de absolvire.


Sesiunea de bacalaureat 2019 se va desfășura în perioada 4-21 iunie. La sesiune s-au înscris 17.754 de candidați, dintre care 2.478 sînt restanțieri din sesiunile anterioare.


Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sînt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.


Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-24 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC în data de 26 iunie 2019.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load