COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, răspîndește informații false

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, răspîndește informații false

Ministerul Sănătății a făcut o anchetă internă, după ce avocatul poporului Mihail Cotorobai a anunțat public despre faptul că mai mulți medici vor să-și dea demisia, pentru că nu au condiții adecvate de lucru pe timp de epidemie.

Drept urmare, autoritățile au constatat că avocatul poporului ar fi difuzat informații, pe care le-a obținut de la persoane anonime. Mai mult, au fost indicate două persoane din sistemul medical, care în realitate dispun de echipamentul necesar și conducea acestora nu au venit pînă la această etapă cu solicitări de suplimentare cu echipamente și medicamente.

Pentru a evita pe viitor promovarea unor informații eronate, ministerul Sănătății a venit cu un șir de precizări:


1. Managerii instituțiilor medico-sanitare sînt direct responsabili de asigurarea funcționalității instituțiilor medicale, care include: personal medical, medicamente, echipamente de protecție și consumabile. Așadar, dacă întîmpină probleme cu stocul de materiale, anunță imediat Ministerul și se intervine operativ.

2. Începînd cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămînal Ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente. În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sînt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente.

3. În vederea elucidării infomațiilor prezentate de către Avocatul Poporului, Ministerul a solicitat suplimentar verificarea în comun a datelor prezentate, astfel încît, societatea să fie informată corect și cu date verificate.

4. Totodată, menționăm că MSMPS întreprinde măsuri continue de asigurare a sistemului cu echipamente, medicamente și consumabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load