Avocații lui Platon spun că din nou au fost împiedicați să ajungă în Penitenciar

Avocații lui Platon spun că din nou au fost împiedicați să ajungă în Penitenciar

Avocații lui Veaceslav Platon au încercat ieri să intre la clientul lor, dar fără succes. Au venit să se convingă că vor fi lăsați să discute cu omul de afaceri, după ce săptămîna trecută, inclusiv avocatul poporului, le-a dat asigurări că vor putea să intre.


Aceștia au fost însoțiți și de cîțiva colegi de la Uniunea Avocaților, inclusiv președintele. Indignați, au depus o plîngere penală la Procuratura generală pe numele șefului penitenciarului. Funcționarul nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.


Președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița, a rămas uimit după ce a văzut că atît el, cît și ceilalți avocați au fost ignorați de colaboratorii penitenciarului 13.


Motivul invocat de angajații penitenciarului a fost că înăuntru nu ar fi destul spațiu pentru a organiza întrevederea cu avocații. Apărătorii lui Platon, însă, consideră că acest motiv este absurd.


În aceste condiții, membrii Uniunii Avocaților au promis că vor discuta subiectul astăzi, în cadrul unei ședințe operative. Aceștia zic că vor face totul pentru ca cei responsabili de îngrădirea accesului să fie pedepsiți.


Revoltați de starea lucrurilor, avocații lui Veaceslav Platon au solicitat Procuraturii să înceapă urmărea penală pe numele șefului penitenciarului, Igor Pîntea.


Avocații poporului spun ca au discutat cu inculpatul și că se află intr-o stare satisfăcătoare. Ulterior, au încercat să medieze conflictul între șeful penitenciarului și avocați.


Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 18 ani de pușcărie în dosarul privind fraudele de la BEM. El a fost condamnat la încă 25 de ani de pușcărie în dosarul companiilor de asigurări și coruperea mascaților de la Pantera. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load