TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocat lui Tranga a spus care este motivul adevăratei sale arestări

Avocat lui Tranga a spus care este motivul adevăratei sale arestări

Ion Dron, avocatul omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante Andy’s pizza și La plăcinte, afirmă că, în calitate de apărător al businessman-ului, a intrat în posesia unor acte procesuale, care arată că Tranga a fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență”, și nu pentru un presupus „atac raider” așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public.

„Potrivit demersului procurorului de caz în dosarul nr.2019670076 și încheierii instanței de judecată, Tranga Andrei a fost reținut pe 25 aprilie 2019 și arestat de către judecătorul de instrucție pînă la 25 mai 2019 pentru acțiuni de ”trafic de influență” și ATENȚIE: trafic de influență pentru a-l elibera din arest pe același cetățean V.V, reținut de procurori nu știu în care caz penal acolo. Cei care sînt avocați sau judecători pricep care este diferența (enormă) în sens juridic dintre un șantaj cu atac raider și un act de trafic de influență, scrie TV8.md.


Pentru cei care nu sînt neapărat juriști o să explic altfel. Potrivit celor spuse public de procurori și celor celor scrise de judecător, același om, adică Andrei Tranga, dimineața vrea să-i ia afacerea unui om pe care seara vrea să-l elibereze din pușcărie pe căi ilegale, cu ajutorul unui procuror”, a comentat Ion Dron.

Avocatul este de părere că se încearcă intenționat să se creeze niște confuzii în public, cu privire la acest dosar.

Exact. Nu se leagă. Nici în fapte juridice și nici în capul unui om astfel de acțiuni. Nu se leagă, dar omul este arestat și ținut la răcoare. De ce?
De ce publicului larg procurorii anunță că Tranga Andrei este reținut pentru un presupus atac raider, iar în culise este arestat cu totul pentru altceva? Cine și de ce provoacă aceste confuzii pentru publicul larg? Cine și ce scop urmărește prin arestarea unui om de afaceri, cu aproape 4 000 de locuri de muncă în spate, aici în Moldova?

„Sunt deocamdată numai întrebări, iar răspunsul ar trebui să vină, în scurt timp, de la cei chemați să facă justiție și dreptate în acest stat. Pînă atunci, astăzi, la cel puțin o întrebare în acest caz ar trebui să ne răspundă Președintele Parlamentului,Primul ministru, Președintele statului: cum se întîmplă că aproape în centrul Europei, la Chișinău, oamenii de afaceri sînt arestați cu atîta grabă numai în temeiul unei scrisori anonime, ca pe vremuri negre comuniste?”, a mai comentat avocatul.

Vom solicita o reacție de la Procuratură la aceste declarații, pe parcursul zilei.

Andrei Tranga a fost reținut procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sfîrșitul lunii aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Oamenii legii au comunicat că acesta ar fi încercat preluarea unei afaceri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load