Avioanele companiei ucrainene, care economisea combustibil, zburau deasupra Chișinăului

Avioanele companiei ucrainene, care economisea combustibil, zburau deasupra Chișinăului

Avionul de marfă ucrainean An-12BK, care a făcut senzație, în sensul direct al cuvîntului, și care zbura adesea deasupra capitalei Moldovei, aparține aceleiași companii aeriene, al cărui avion s-a prăbușit astăzi în Ucraina, transmite point.md.  


La bordul aeronavei, potrivit Ministerului Infrastructurii din Ucraina, se aflau șapte membri ai echipajului și un însoțitor, au decedat 5 persoane. Avionul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență din cauza faptului că a rămas fără combustibil. Ministerul a menționat faptul că avionul aparținea companiei aeriene „Украина Аэроальянс”.


Aceeași companie aeriană efectuează zboruri și în capitala Moldovei. O aeronavă similară, dar cu un număr de bord diferit (UR-CAJ) a atras deja atenția presei noastre.


Avionul, pe care se plîngeau locuitorii din Chișinău, a decolat direct deasupra cartierelor locative din Chișinău, trezind locuitorii cu urletul motoarelor sale puternice. Acest avion marfar transporta cabluri electrice, care sînt produse la una dintre fabricile din Moldova pentru piața europeană.
De ce avionul a zburat cîteva luni, seara, deasupra cartierelor locative din Chișinău, încă nu se știe. Conform unei versiuni, piloții economiseau în acest mod combustibil. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load