COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avia Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul statului, declarație

Avia Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul statului, declarație

Compania Avia Invest, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce bunurile în proprietatea statului.

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu la postul de televiziune NTV Moldova.

„Din punctul nostru de vedere, Avia Invest nu a îndeplinit prevederile contractuale cu privire la investiții. Noi am studiat atent și am ajuns la concluzia că ei nu și-au îndeplinit obligațiunile. În baza acestor concluzii, Agenția Proprietății Publice (APP), de 5 sau 6 ori, le-a expediat scrisori, în care i-a anunțat că nu își îndeplinesc obligațiunile. Avem toate aceste acte. Avia Invest nu a făcut nimic și APP le-a scris că noi reziliem contractul. Potrivit legislației, după această notificare, compania trebuie să restituie bunurile statului în decurs de 180 de zile”, a explicat Chicu.


Premierul a mai spus că autoritățile vor să-și întoarcă bunurile în mod civilizat, respectînd prevederile contractuale.

„Vom merge în judecată, vom prezenta toate actele și dovezile. Nimeni cu tancuri și bîte nu va merge să ia Aeroportul”, a spus Chicu.

Amintim că, APP i-a cerut companiei concesionare „Avia Invest” să restituie bunurile Aeroportului Internațional Chișinău. APP anunță că a „rezoluționat” contractul de concesiune a activelor şi a terenului aferent.

În comunicatul de presă difuzat pe 10 iulie, APP afirmă că „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atît pentru Etapa I investițională, cît și pentru Etapa II, acumulînd restanțe la capitolul investiții în valoare de aproximativ 66,2 milioane de euro.

Totodată, APP informează că, pentru etapa a doua de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat la 31.12.2019, iar „Avia Invest” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de un milion de euro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load