COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avia Invest amenință Moldova cu judecata

Avia Invest amenință Moldova cu judecata

NR Investments Ltd, compania care deține concesiunea Aeroportului internațional Chișinău prin Komaksavia Airport Ltd, care deține 95% din Avia Invest S.R.L., l-a informat pe președintele Igor Dodon despre existența unui litigiu potrivit articolului 10, alineat 1, al Tratatului Bilateral de Investiții, ratificat de Republica Moldova și Cipru la 13 septembrie 2007.

Compania invocă presiuni politice din partea autorităților moldovenești și anunță că se va adresa în instanță pentru a-și garanta investiția sub protecția dreptului internațional.

„Așa numitul Tratat bilateral de investiții „Cipru-R. Moldova” garantează promovarea și protecția reciprocă a investițiilor entităților din cele două jurisdicții”, se arată într-un comunicat de presă al companiei care deține concesiunea asupra aeroportului din Chișinău.


„Chemăm la un arbitraj amiabil pentru această dispută care a survenit între Republica Moldova și proprietarul concesiunii aeroportului. Am notificat toate autoritățile de vîrf, inclusiv premierul, că prin eșecul de a înceta persecuția politică și de a redresa situația prin alte canale, nu ne va rămîne o altă alternativă decît să ne adresăm în instanță bazîndu-ne pe Tratatul Bilateral de Investiții, care garantează securitatea investițională sub protecția dreptului internațional”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, acum două săptămîni, președintele Dodon a enumerat două căi prin care Aeroportul internațional Chișinău poate reveni în gestiunea statului. Una este prin anularea contractului de concesiune, afirmă șeful statului. Potrivit lui, autoritățile vor verifica legalitatea organizării concursului pentru darea în concesiune a obiectivului, întrucît atît Guvernul, cît și Parlamentul, ar avea dovezi că a fost încălcată legislația.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load