COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avertizarea Serviciului Fiscal de Stat pentru cei care vînd produse online

Avertizarea Serviciului Fiscal de Stat pentru cei care vînd produse online

Vînzarea ilegală a diferitor produselor pe Internet pare a fi la modă. De la începutul anului și pînă în prezent, angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au identificat 462 de anunțuri prin care moldovenii le propun internauţilor spre comercializare de la produse alimentare pînă la lemne de foc.

Astfel, în urma verifiărilor, inspectorii SFS au întocmit 157 procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, cu aplicarea sancțiunilor conform Codului contravențional în sumă totală de 310 mii lei și 183 mii lei conform Codului fiscal.

Sub lupa SFS au ajuns şi persoanele care comercializează produsele de patiserie, lucru care se desfăşoară cu o gravă încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: neînregistrare la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere.


În acest context, SFS se adresează producătorilor de produse de patiserie și alte dulciuri: să asigure respectarea normelor legale, inclusiv dispunerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load