TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avertizare pentru cei care merg în vacanță în munții României și Ucrainei

Avertizare pentru cei care merg în vacanță în munții României și Ucrainei

Meteorologii români au emis o avertizare de risc sporit de avalanșe în munții Bucegi și Făgăraș, unde se își petrec minivacanțele de Revelion mulți moldoveni. Atenționarea a intrat în vigoare ieri-seară, la ora 20:00 și este valabilă pînă în noaptea dintre ani.

În Bucegi este „risc însemnat” de gradul 2 și 3 de avalanșe, iar în munții Făgăraș este „risc foarte mare”, estimează meteorologii, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.


Stratul instabil de zăpadă proaspătă măsoară în general peste 30-40 cm și este depus peste stratul vechi, consolidat. Plăcile de vînt și cornișele vor crește în mărime, însă adeziunea lor este relativ scăzută. În zonele adăpostite, zăpada transportată a format depozite însemnate ce depășesc 1-2 metri.
Avalanșe pot fi declanșate chiar și la supraîncărcări mici, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, se spune în prognoza meteorologică.

Și Centrul Hidrometeorologic din Ucraina a emis pericol de gradul doi de avalanșă în munții Carpați, în urma ninsorilor abundente din ultimele zile.

Atenționarea se referă în mod special la regiunile Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Transcarpatia și Lviv și este valabilă tot pînă în seara zilei de 31 decembrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load