Autospecială nouă pentru evacuarea gunoiului, donată unui raion din țară

Autospecială nouă pentru evacuarea gunoiului, donată unui raion din țară

În raionul Vulcănești a fost procurată o autospecială și 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica specială a fost achiziționată în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.


Costul total al proiectului constituie circa 9,5 mln lei. În cadrul proiectului, în anul 2017, au fost achiziționate 147 containere galvanizate pentru gunoi şi camionul  cu un volum de 6 metri cubi, ce şi-a început deja activitatea în cadrul operatorul Complexului de locuințe și servicii comunale "Vulcănești".


Menționăm că, proiectul „Optimizarea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Vulcănești“, este implementat în conformitate cu „Strategia de gestionare a deșeurilor pentru 2013-2027 de ani”. Aceasta prevede înființarea a 8 zone pentru managementul deșeurilor în Republica Moldova. Fiecare zonă, va fi dotată cu un sistem complet de gestionare a deșeurilor - pentru evacuare, stații de transfer, stații de sortare, etc.


Elaborarea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru Zona 1, în care sînt incluse  Vulcănești și districtul Ceadîr-Lunga, a fost realizat cu sprijinul Agenției Germane de Cooperare Internațională (GIZ).


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load