Autoritățile îi vor acasă pe polițiștii moldoveni din alte țări

Autoritățile îi vor acasă pe polițiștii moldoveni din alte țări

Inspectoratul General de Poliție lansează o nouă campanie cu genericul „Revin acasă pentru că-mi pasă”.


Aceasta presupune aducerea în Republica Moldova a cetățenilor care la moment îndeplinesc funcția de polițiști în alte țări. Cu această inițiativă a venit șeful adjunct al IPG, Gheorghe Cavcaliuc, care a anunțat acest lucru într-o postare pe rețele de socializare.


„Ieri mi-a reușit să mă văd la IGP, cu reprezentanții Biroului Relații cu Diaspora în Republica Moldova, d-nii Valeriu Sajin și Ghenadie Slobodeniuc. Am convenit împreună să ne unim eforturile și să realizăm acest proiect inedit în luna august, în perioada 20-26 august (săptămîna diasporei). Am convenit, să acționăm și să motivăm moldovenii plecați la muncă peste hotare, care muncesc în calitate de polițist în alte state dezvoltate, să revină acasă cu suportul financiar al IGP, BRD și al partenerilor externi, pentru o perioadă scurtă și să se împartă cu experiența lor avansată cu colegii polițiști din Republica Moldova”,a declarat Ghorghe Cavcaliuc.


Acesta a subliniat că unii cetățeni moldoveni deja au fost identificați, aceștia fiind în mare parte foști polițiști din RM care activează actualmente în sisteme polițienești din Poliția Canadei, Poliția Republicii Federale Germane, Poliția României, Poliția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Poliția de Stat din Italia, Poliția Franceză. 


Potrivit lui, campania oferă oportunitatea fiecărui compatriot din diasporă căruia îi pasă, să se implice și să ajute la identificarea cetățenilor noștri polițiști din alte state sau să revină acasă pentru a contribui la dezvoltarea Poliției Naționale, așa cum este în statele europene și alte state dezvoltate unde ei muncesc. 


Cei care cunosc moldoveni care ar dori sa revină acasă pentru a contribui la dezvoltarea Poliției din RM, pot lăsa datele de contact la adresa: gheorghe.cavcaliuc@mai.gov.md.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load