Autorităţile găgăuze vor repara mai multe instituţii medicale

Autorităţile găgăuze vor repara mai multe instituţii medicale

 Circa o sută de milioane de lei va aloca Executivul UTA Gagauz-Yeri în anul 2018 pentru realizarea programului regional de investiţii capitale.


Documentul a fost aprobat la şedinţa din săptămîna trecută a administraţiei autonomiei, iar primele care vor beneficia de susţinere vor fi Centrele de sănătate de la Tomai şi Copceac, transmite MOLDPRES.


Pentru finalizarea reparaţiei Centrului de sănătate din satul Copceac din bugetul autonomiei vor fi alocate două milioane de lei.


Reparaţia Centrului de la Copceac a demarat în 2017, iar lucrările efectuate se estimează la 1,5 milioane de lei. Din aceşti bani a fost eficientizată energetic clădirea, fiind schimbate uşile şi geamurile. Potrivit conducerii policlinicii, toate acestea au permis să fie reduse sesizabil cheltuielile pentru încălzire.


Totodată, executivul a luat decizia de a aloca patru milioane de lei pentru reparaţia instituţiei medicale din Tomai.


„Vom implementa treptat mai multe proiecte regionale care să fie în primul rînd în susţinerea mamei şi copilului. O altă direcţie a politicii sociale din regiune va consta în reconstrucţia instituţiilor medicale”, a menţionat guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load