COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile de la Chișinău nu știu cum sînt tratați pacienții de Covid-19 în stînga Nistrului

Autoritățile de la Chișinău nu știu cum sînt tratați pacienții de Covid-19 în stînga Nistrului

Autoritățile de la Chișinău nu știu cum exact sînt tratați pacienții de COVID-19 în stînga Nistrului și nici cîte cazuri au fost tratate pînă acum. O spune șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu.

„Le-am spus că sîntem gata să le oferim orice asistență, că sîntem gata să primim copiii, gravidele în spitalele de la noi. A fost internat un singur copil. Continuăm să prelevăm probe din stînga Nistrului. Datele statistice reflectă mereu cazurile de acolo. Nu dispunem de date oficiale despre numărul persoanelor care s-au vindecat. Aici punem o miză mare pe dialogul care poate va fi cumva impulsionat pe platforma OMS, OSCE. Am vrea să știm care este situația în spitale, ce tactici de tratament sînt abordare. Am monitorizat orice import de medicamente”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, notează agora.md.

Cît despre laboratorul deschis recent în regiunea transnistreană, ministra a spus: „Colegii de la ANSP cunosc performanța acelui laborator. Din start am manifestat deschidere pentru activarea lui, pentru că el corespunde cerințelor. Am înțeles că au reușit să cumpere un anumit număr de teste, dar veridicitatea datelor lasă mult de dorit”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load