Autoritățile dau din umeri la lipsa salvamarilor în plină vară (VIDEO)

Autoritățile dau din umeri la lipsa salvamarilor în plină vară (VIDEO)

În plin sezon estival, ducem lipsă de salvamari. Din cauza salariilor mici, la toate stațiile de salvare din țară sînt de două ori mai puțini angajați decît ar fi nevoie, iar astfel în situațiile de risc se intervine mai greu.


Grav este că toate stațiile de salvare din țară duc lipsă de angajați. La cea din parcul Valea Morilor, de exemplu, este nevoie de 20 de salvamari, însă acolo muncesc doar 13. Iar asta înseamnă că în situații de risc, se intervine mai greu.


Roman Ivan, medic la stația de salvare de la Valea Morilor: La dispoziția salvatorilor sau a persoanelor care acordă ajutor sînt nu mai mult de șase minute pentru a-l readuce la viață și dacă salvamari sînt puțini, șansele la viață se reduc? - Așa este.


Salvamarii muncesc peste o zi cu un salariu de puțin peste 1.000 de lei. Așa că mulți dintre angajați sînt pensionari.


Destul de des au loc certuri și bătăi pe malurile lacurilor, iar angajații de la stațiile de salvare nu reușesc să le facă față.


Autoritățile de la Primărie recunosc că situația este gravă, iar șeful de la Spații Verzi spune că ar trebui să fie creată o întreprindere municipală care să gestioneze stațiile de salvare, iar salvatorilor ar trebui să le fie majorate salariile.


Potrivit Serviciului Situații Excepționale, în țara noastră sînt 19 stații de salvare în preajma bazinelor acvatice, 10 dintre care se află la Chișinău


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load