Autoritățile dau asigurări: Niciun spital din țară nu va fi închis

Autoritățile dau asigurări: Niciun spital din țară nu va fi închis

Nici un spital din țară nu va fi închis, iar personalul medical nu riscă a fi concediat. Anunțul a fost făcut de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlcă, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.


Potrivit secretarului, în Republica Moldova sistemul medical este unul dezechilibrat, întrucît există un număr prea mare de spitale în raport cu numărul populației.


„Spitalele nu riscă să fie închise, însă este posibil ca acestea să fie transformate sau regionalizate prin intermediul unei reforme. În urma acesteia, cetățenii vor beneficia de servicii de calitate, întrucît instituțiile medicale vor fi dotate cu echipamente performante”, a spus Gîlcă.


Sursa citată a precizat că în țară există o problemă stringentă privind lipsa personalului medical în instituții. „La nivel național sîntem în criză de medici și asistente medicale. În mai multe raioane există locuri vacante pentru medici de diferite specialități. De aceea, lucrăm cu partenerii de dezvoltare la realizarea unei strategii de asigurare cu cadre medicale pe termen lung. La fel, Guvernul a venit cu multe oferte atractive pentru tinerii specialiști care vor pleca să activeze în mediul rural”, a afirmat Boris Gîlcă.


În Republica Moldova, există 71 de spitale, care deservesc aproape trei milioane de cetățeni.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load