TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Autoritățile așteaptă răspuns în cazul moldovenilor care nu au fost luați la bordul avionului unei companii din Rusia

Autoritățile așteaptă răspuns în cazul moldovenilor care nu au fost luați la bordul avionului unei companii din Rusia

Circa 70 de persoane, printre care și deținători ai cetățeniei Republicii Moldova, nu au fost lăsate să decoleze luni de pe aeroportul din orașul Xi'an. Presa rusă scrie că nu le-a fost permisă îmbarcarea la bordul unui avion al companiei „Uralskie Avialinii”, cu destinția Ekaterinburg, Rusia. Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au cerut informații despre acest incident și sînt în așteptarea unui răspuns.

Pînă în prezent se cunoaște că pasagerilor cu cetățenie străină, alta decît cea rusă, li s-a explicat că nu mai sînt locuri, însă pe site-ul oficial al companiei avia menționate a apărut mai tîrziu un comunicat în care scrie că decizia a fost luată în contextul hotărîrii Guvernului de la Moscova, care a interzis efectuarea curselor regulate spre și din China, de la 1 februarie 2020, scrie Noi.md cu referire realitatea.md.


Pe lîngă cetățeni moldoveni, se numără și cetățeni din Armenia, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan. Kommersant.ru a publicat și un video în care a fost surprins scandalul: „Vrem să mergem acasă”.

Scandaluri asemănătoare au mai avut loc. Pe 1 februarie, cu pasagerii care urmau să decoleze cu un avion din Germania, Bundeswehr, evacuați din China. Moscova a refuzat să permită aterizarea cu escală în Rusia a avionului din Wuhan. Atunci, a invocat capacitatea insuficientă a suprafeței aeroportului. Avionul în cauză a fost redirecționat către Helsinki.

Totul are loc în contextul epidemiei de coronavirus. Ultimul bilanț a arătat că numărul victimelor a ajuns la 425 de morți și peste 20 de mii de cazuri de infectare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load